Ne istiyorsun?
Güzel bir araba?
Güzel bir eş?
Bir milyon dolar?
İyi bir iş?
Çocuk?
Bilgisayar?
iPhone 5?
Bahama adalarında tatil?
Tüm bunları neden istiyorsun?
Tüm bunlara ulaşınca ne HİSSEDECEKSİN?
İYİ HİSSEDECEKSİN!
Tüm isteklerimizin güdüleyen şey İYİ HİSSETMEK isteği.
Bilinçaltı ACI’dan kaçıp ZEVK’e ulaşmak için her şeyi yapar.
Bazen birisi sırf iyi hissedebilmek için 20 yıl çalışır, çünkü iyi hissetmenin tanımını toplum öğretmiştir;
– Sigortalı işin olacak,
– İyi bir şirkette çalışacaksın, iyi bir maaşın olacak,
– Evleneceksin, nurtopu gibi evlatların olacak.
– Ve sonunda emekli olacaksın, güzel bir emekli maaşın olacak ve şimdi İYİ HİSSEDEBİLİRSİN.
Ama bazen öyle bir insanla karşılaşırsın ki, belki ayda 300-400 lira kazanıp geçiniyordur ama o senin 20 sene sonraki hedefini şimdi gerçekleştiriyordur, İYİ HİSSEDİYOR ve hayatının zevkini çıkarıyor.
Parasız kaldığım dönemlerde bile sevmediğim işi yapmayı reddettim,
çünkü parayı kazanmamım sebebinin ne olduğunu biliyorum.
Geçenlerde Bursa’ya ailemi ziyarete gittim, o arada da çocukluk arkadaşlarıma uğradım. Küçükken ne kadar eğlendiğimizi konuşuyorduk, onlar sürekli ‘Ne günlerdi be! Bir daha o günler gelmez’ dediler. Ben hemen lafa girdim, ‘Hooop, ben o zamanlar ne kadar eğleniyorsam şimdi de o kadar eğleniyorum. Benim için hayat aynı güzellikte’ dedim. Sen şanslısın, sen farklısın, sendeki azim bizde yok dediler. Çünkü onlar rüzgarın götürdüğü yöne direnmemimişlerdi, toplum onlara ne dediyse kabul ettiler ve şimdi 9-5 bir işte çalışıyorlar. Ama beni her gördüklerinde de bunun mümkün olabileceğini anlıyorlar.
Neyse lafı çok uzattım, bu yazı yazmamın amacı şu, tüm bu koşuşturma bilinçaltı düzeyinde İYİ HİSSETMEK için, bu yüzden iyi hissetmeye şimdiden başlayın. Sevdiğiniz işi yapın.
Bu bazen kolay olmaz ama sevdiğiniz işi yapabilmek için, şu an da yaptığınız işi bir müddet sevmeniz gerekiyor.
Uçağın kalkışı sarsıntılıdır ama belli bir yüksekliğe geldiğinde işler yoluna girer.
Hayatta en güzel şey hem sevdiğin hem uzman olduğun işi yapmak. Çünkü ikisinden biri olmayınca, olmuyor.
Sevgiler, Hakan.
(17 Temmuz 2013)
Sevcan Aksoy says:
çok haklısınız. sevdiğin işi yapmak, zevk alarak ve tutkuyla çalışmak gibi güzel bir şey yok… bunu bilip de hala sevmediğin işte çalışmanın ruha verdiği ağırlığı da bilirim..başka şeyler yapman gerektiğini bildiğin halde adım atamamanın ürkekliğini de bilirim.. ve sonunda kararını verip başlamaya niyetlenmenin güzelliğini bilirim..
17 Temmuz 2013 — 15:35
Senneistiyorsunbetül says:
Yazınızı çok beğendim. İyi hissetmek…
17 Temmuz 2013 — 15:39
Billur says:
Merhaba, ben 11. sınıfa geçmiş, psikoloji okuyup bu dalda uzmanlaşma hayalleri kuran ve bir yandan da YGS ve LYS’ye hazırlanmaya başlamadan önce yaz tatilinde eksik konularını tamamlamaya çalışan bir lise öğrencisiyim. Sizin yazılarınızın bir çoğunu okudum, twitterınızı da takip ediyorum ve söylemem gerekirse bardağın dolu tarafından bakmayı bile bırakıp ‘zaten bardaklar bu kadar dolu olur’ derecesinde pozitifleşmemde büyük rol oynayan birisi oldunuz. Paylaştığınız fikirler için size teşekkür etmek istiyoru
17 Temmuz 2013 — 16:02
umut bahceci says:
dedıgınıze katılıyorum hem sevdıgın hemde uzman oldugun iş bu bence mukemmel denen sey olsa gerek en yakın zamanda hıpnoz egıtımı alma ımkanı versın bana sızınle tanısayım hakan bey
17 Temmuz 2013 — 22:28
Fatih says:
Yazilarinizi okuyorum ve okumaya devam edecegim. Sizden tek istegim pek cok takip ettigimbkisiler (bu konu da) hep kar amaci guttuler. Siz lutfen bubyola basvurmayin bu milletin boyle konulara ve okumaya ihtiyaci var. Tesekkur ederim.
26 Ağustos 2013 — 04:57
Hakan Mengüç says:
Elimden geldiğince bilgilerimi yazarak paylaşmaya çalışıyorum.
05 Eylül 2013 — 13:01
Mehmet Engin Şahin says:
Çalışmalarınızı beğeni ile takip ediyorum , bu tip değerlendirmeleri yapanları daha önce çok gördüm ancak sizin tarzınız ve sunuşunuzu çok daha mantıklı ve iyi buldum. İyi çalışmalar , Allah ilminizi daha ziyade eylesin.
28 Eylül 2013 — 23:20
Hakan Mengüç says:
Teşekkür ederim yorumunuz için..
29 Eylül 2013 — 01:20
nurcan says:
sevdiğimiz iş güzel peki para burda ne derece önemli olmalı yani sevdiği işi yapanlar ama hak etmediği parayı düşünenler var bu durumda ne olmalı
27 Ekim 2013 — 21:25